Home

 

jag har inom loppet av ett halvår skrivit två korta självbiografiska grejer samt utvecklat den ena till en väldigt lång självbiografisk grej, jag skriver tills det blöder ur ögonen, det är själen som blöder ut, jag har ingen integritet kvar, jag vet inte vad det är för jag i grund och botten bara text och då spelar själva kroppen ingen roll, i princip, jag är tjugo år när skriver om det första, det är en text som betyder väldigt mycket för mig (att betyda innebär att vara viktig, samt kopplingen till förståelse, som att en person förstår vad en annan grej betyder som någon gjort, jag är osäker på om förståelse är viktig, men Karin säger att jag har en adhd-hjärna), när den blir publicerad ringer juristen till mig för juristen har blivit kontaktad av en halvt avlägsen släkting till mig som blivit kränkt som att jag har förnedrat en hel släkt med min text, jag skriver om en släkting som är bög fast död, kanske, och den avlägsna manliga släktingen rasar i juristens telefon och ska stämma mig, jag sitter på kaféet i skolan, är tjugo år, gråter känner mig alldeles alldeles chockad det var ju inte det här jag tänkte mig det var som inte meningen, jag vill inte bli mördad av släktingar vars familj jag vanärat, jag vill inte dö, jag vill inte, inte än, måste skriva först, att dö är att inte finnas, vad ska jag då skriva om, jag skakar av gråten åker tåg hem till min mamma sen hon säger redan i telefon att det är han, det är han, han har så kort stubin, men jag vet att det finns en kvinna i släkten som ingen pratar om eller med för hon har blivit utesluten jag tänker att snart är det min tur, jag gråter mot mammas panna tills tårarna klistrar ihop hudarna och nu är jag allt beroende av henne men det går inte att säga dessa saker.

nummer 2 är en text som saknar namn totalt men det finns kön för det är lite viktigt annars hade det varit mindre problematiskt och det handlar om en person som jag älskar älskar älskar över allt annat men jag kan inte säga något något något och så har vi en komplicerad relation det handlar om maktförhållanden så som allt gör handlar om makt, samt att detta inte är något som händer i det förflutna utan nu, så att det därigenom blir lite känsligt, jag vill inte såra och jag tänker det som att hela kärleksförklaringen är ett slag i magen, det är också pinsamt, allt är väldigt pinsamt, det är också alldeles fel fel fel, det är sånt som aldrig får sägas, jag skulle bli utskrattad, jag skulle dö medelst sjunkande genom jorden, uppslukande, avgrundsfall, därefter skulle jag vara tillintetgjord, jag träffar objektet-mottagaren-kärleken under tiden, känns som om jag går in i en parallellvärld och process så att jag blir som distanserad som att det blir en distans, känner mig också skyldig, som att detta med texten är olagligt.

senare: läser en universitetskurs, så som jag gör för att fatta, om sanningsanspråk i samtidslitteratur, känner mycket starkt hat mot män, som att ha en rätt till den olyckliga barndomen, känner mig också typ hysterisk, tänker sen att mina känslor är ganska typiska, tänker att det kan vara bra och dåligt, eller något, har egentligen ingen koll, tänker att jag borde lära mig hur jag ska förhålla mig till livet, men kan inte låta bli att tänka att det ändå saknar reellt värde, under hösten har jag inga nya problem, men våren fylls av skamkänslorna, jag har också berättat om detta i radio, samtidigt säger Malin att det är viktigt att det är sådär, som att det blir mer angeläget, när det ligger nära, så att det viktigaste är att penetrera där, som utforska, att den historien får finnas, är det okej nu, det finns två sätt att läsa ordet utelämnande.  

Anna Nygren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s