Home

Så kom lördagen till bokmässan i år också, och det blev trängre och trängre i montrarna. Men den som har navigerat runt i Uppsala på sista april avskräcks inte! Morgonen inleddes ambitiöst med seminarium om den brasilianska litteraturens starka och nyskapande röster i Brasilianska ambassadens monter. Det konstaterades snabbt att även om tema-landets litteratur och litterära värld skiljer sig enormt från den svenska så finns det även spännande paralleller att dra, inte minst historiskt. Att beskriva ett lands litteratur genom ett urval av röster är svårt, men det belyser vilken mångfald av uttryck som finns att upptäcka i brasiliansk litteratur.

image

Från SR:s monterscen kom ett hett tips under samtalet “Politik som poesi. Text som ljud.” om Ghayath Amaldhoun och Marie Silkebergs bok “Till Damaskus” som blivit radiostycke, och som bland annat sänds nu på fredag i P1.

image

Väl varm i kläderna efter mängder av kaffe fick jag dessutom nys om att Erlend Loe skulle samtala med bl.a. Jenny Lindh om sin nya bok. I tonåren förälskade jag mig i Loes “Naiv. Super.” och har nog aldrig riktigt kommit över det, trots allt. Kanske är det till och med dags att återuppta min gamla romans för Loes nya bok “Inventering”, om en avdankad poet som går bärsärkagång lät högaktuell i bokmässetider!

image

På mässan har vi dessutom hittat Josefine Klougart, vars senaste roman recenserades i förra numret av Tydningen och Klara Zimmergren som dyker upp i vårt oktobernummer! Följ oss på så kallade sociala medier och börja vässa pennorna för snart utlyser vi ett nytt tema! Jag har nu smitit från mässan, men vi ses imorgon då vi gör en sista-dagen-sammanfattning!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s