bröstet ska bära
barnet som sorgen,
håret blekt håret rakat
barmen bar men bar inte
sprack sprang läck

mjölken, mor mjölkar, mor
mjölken mjölkar,
modersmjölken, mor
jag dricker dig

i mors manus:
mata män mätta
man, mumsa mun
bädda barn
kviga,

men mor

till slut sluttar slinkan slinker
slampan, spiller
du spillning
skiter du i

EN DAG KOMMER JAG ATT
DÖDA MINA PAPPOR OCH
ÄLTA MIN MOR oundvikligen.

du som är stans hora. du som är stans mamma. du som är stadens barn. du som föraktar din slampiga mamma. du som är hordotter men som ändå aldrigt kallats för hora.  du som föraktar henne. du som föraktar slampan, byhoran, kvigan, morsan. du som spottar efter henne allra mest. du som aldrig blivit tafsad på eller runkad för. du som aldrig blivit avklädd. du som aldrig blivit åtrådd. du som inget hellre vill än att bli sedd och benämnd.

vad du önskar i ditt smutsigaste
dom säger doll doll doll doll doll dollydoll fan vilken söt fitta dollydotter doll du har så väldigt vackra ögon doll håll käften doll och knulla mig doll dollydotter doll-doll-doll-doll-doll my baby doll dollydoll du ser ut som en jävla hora du doll hordollydoll doll räck upp handen om du vill tala doll dom sa mmm dollydoll mmm

och samtidigt. smaklös känner du dig som om du är hatad. systerskap säger dom. kampen, säger dom. sen röker dom ett bloss och klipper av sig håret och spottar i spåren efter din mors klackar och barnvagnshjulen. brudarna dina systrar. dom skulle aldrig ta din mors bröst i sina händer. hellre dö än dricka mjölken.

OCH ALLTING ÄR OUNDVIKLIGEN DETTA: ATT DÖPA SIG SJÄLV: ATT SVIKA SITT ARV: ATT LYSTRA ENBART TILL: DOLLY
du skriver det i ett brev och kräver att dom byter ut ditt namn. att det som kommer ur deras munnar ska vara ditt. du går genom stan som den slampa du är född att vara. huvudet högt och bysten skvalpig, böjer dig fram över disken i affärn och glor kassörskan i ögonen. du vickar dina slinkiga höfter vid köttdisken. du doftar blekmedel och lust. och du älskar lukten av djur. svetten jorden dyngan. dom har sagt att du har koögon. dina vackra ögon, har dom sagt. du svarar horigt med blicken, och fladdrar med fransarna, du tuggar tuggummit smaskar.

OCH ALLTING KOMMER OUNDVIKLIGEN FRÅN: LEDER OUNDVIKLIGEN TILL: DOLLY
så att den dag kommer då du föder stadens barn och män och kvinnor vid ditt juver. som en kviga, vobblande vulgär vacker. du tuggar och sväljer, föder dom vid dina spenar.

dom har alltid kallat dig K. en dag ska du bli självbeskrivande. en dag ska du bränna tråden på vilken du vackert balanserat madonnahoran till kol. en dag döpa dig själv i mjölken från dina egna bröst. en dag dofta kväljande eau de cologne och fladdra dom rätt i ansiktet med dina koögon. en dag deras föraktade moder. en dag alltings svällande ursprung. en dag det mesta intellekt dom nånsin skådat.

Illustratör Tove Björkdahl2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s