Ur Tydningen nr. 17/18: Attentat
–––––––––––


PÅ JOBCENTERET

Afslag

Tak for din ansøgning til jobbet som kommunikationsmedarbejder. Vi må desværre meddele dig, at stillingen er besat til anden side. Held og lykke med din videre jobsøgning.

Mit ansigt

Jeg er godt tilfreds med det billede, jeg har valgt til mit CV, men min jobkonsulent synes ikke, det ligner mig nok. Han siger: Det er vigtigt, at billedet afspejler  virkeligheden, så man ikke skuffer folk.

ansigt (substantiv, intetkøn)

1. forsiden af hovedet med pande, øjne, næse, mund, kinder og hage

Eksempel: Hun skjuler ansigtet i hænderne og begynder at græde 

Alien

Jeg er til foredrag med titlen ”Boost dit brand og bliv set”. En af de andre har travlt med at notere på den blok, vi har fået udleveret af jobkonsulenten. Da han læner sig tilbage i stolen, kan jeg se, at han slet ikke har skrevet noget. Han har tegnet en alien, der holder en pistol mod sin tinding.

Øvelse

”Teoretisk telefoni”

De jobsøgende går sammen to og to og sætter sig med ryggen til hinanden. De skal nu føre en fiktiv telefonsamtale, hvor den ene agerer HR-medarbejder i en virksomhed, som den anden søger arbejde hos. Hensigten med øvelsen er, at de jobsøgende får trænet deres evne til at sælge egne kompetencer.

Ud af huset

Det er vigtigt at komme ud af huset med sin jobsøgning, siger min jobkonsulent.

Jeg sætter mig på cafe Paludan, men jeg får ikke lavet noget, fordi jeg kommer til at følge med i de andre gæsters samtale.

Jeg sætter mig på Den Sorte Diamant, men jeg bliver distraheret, fordi de studerende trykker så hårdt på tastaturet.

Jeg sætter mig på cafe Europa, men jeg bliver smidt væk efter en time, fordi bordene er forbeholdt spisende gæster.

Afslag

Vi har modtaget 435 ansøgninger til stillingen som kulturmedarbejder, og valget er desværre ikke faldet på dig. Held og lykke med din videre jobsøgning!

Adjektivliste, jobopslag

alsidig ambitiøs dygtig dynamisk energisk engageret erfaren faglig flydende fremsynet god handlekraftig kontaktstærk kreativ kvalitetsbevidst moderne omstillingsparat perfekt resultatorienteret rummelig selvstændig skarp skæv smidig social solid struktureret stærk succesfuld tempofyldt Twitter-kyndig udadvendt udviklingsorienteret velskrivende

00

Engang til en mundtlig eksamen kunne jeg slet ikke sige noget. Jeg sad bare og løftede glasset med vand op til munden og ned igen, op til munden og ned igen.

Indbakke

LinkedIn: Virksomhederne leder efter kandidater som dig!

Endomondo: Vi savner dig! Det er er længe siden, du har trænet?

Zara: Skil dig ud i hvidt!

iForm: Er du bikiniklar?

Rygsæk

Jeg er begyndt at tage rygsæk på, når jeg går rundt i byen, så det ligner, at jeg er på vej et sted hen.

CV

Jeg meldte mig en gang som frivillig hos Amnesty International, men jeg mødte aldrig op til det første møde. Jeg skriver på mit CV: Medansvar for kommunikation og sociale medier for Amnesty international.

Øvelse

”Dæk din medsøgende med kompetence-post-its”

De jobsøgende går sammen i grupper på fire. Hver af de jobsøgende skal fortælle en succesrig historie fra deres arbejdsliv. De andre skriver undervejs de kompetencer ned på post-its, som de synes at høre i historien og sætter dem på historiefortælleren. Hensigten med øvelsen er, at de jobsøgende får styrket deres selvtillid og blotlagt skjulte kompetencer.

7.30

Jeg er på vej hjem fra byen. Jeg prøver at ligne en, der er på vej på arbejde.

Afslag

Tak for din ansøgning som finansdirektør hos A.P. Møller-Mærsk. Vi beklager at måtte meddele dig, at valget er faldet på en anden kandidat. Med venlig hilsen ansættelsesudvalget.

Nytårsfest

Jeg går på toilettet under præsentationsrunden, fordi jeg ikke ved, hvad jeg skal sige om mig selv. Jeg puster på en jomfruhummerbisque. Jeg hopper ned fra en sofa og træder i noget champagne. Jeg åbner en Asti. Jeg står ved siden af nogen, der lægger hænderne om hinandens ansigter. Jeg bevæger kroppen på dansegulvet uden at føle, at jeg danser. Jeg prøver at synge med på en sang, jeg ikke kender. Jeg går på toilettet uden at tisse, jeg sidder bare på brættet. Jeg stiller en helt fuld drink fra mig på en hylde for at gå i baren og blande en ny. Jeg vinker ind i stuen med overtøjet på og råber: Godt nytår. Jeg tager på McDonald’s uden at være sulten, fordi jeg ikke har lyst til at tage hjem, jeg sidder bare derinde.


 

 

PÅ TINDER

Ensom

Når jeg ser folk, jeg kender, på gaden, i supermarkedet eller på en station, lader jeg altid som om, at jeg ikke har set dem, også selvom det er nogen, jeg godt kan lide. Det værste er at komme til at køre i tog med nogen, jeg kender. At sidde sammen i en kupé.

ensomhed (substantiv, fælleskøn)

det at føle sig alene og forladt; det at savne andres selskab

Eksempel: Jeg har forsøgt at komme ud af ensomheden via kontaktannoncer, men uden resultat

Tinder 1

Hej Tine, har du noget at byde på?

Ja, det vil jeg mene.

Fedt nok. Har du nogen tatoveringer?

Nej.

Så tror jeg gerne, jeg vil lukke den her.

Ok.

Swiper

venstre venstre venstre venstre venstre venstre venstre venstre højre venstre venstre højre venstre venstre venstre venstre venstre venstre højre venstre   

  

Mit ansigt

Jeg er godt tilfreds med startbilledet på min Tinder-profil, men min veninde synes ikke, at det ligner mig nok. Hun siger: Det er vigtigt, at billedet afspejler virkeligheden, så man ikke skuffer folk.

ansigt (substantiv, intetkøn)

2.  et fænomens opdukken eller fremtrædelsesform

Eksempel: Blandt ensomhedens mange ansigter er også den frivillige isolation 

29

Jeg googler 29 og får disse forslag:

29 og single

29 og jomfru

29 og morfar

På cykel

Når jeg færdes i trafikken, er der en stemme i mit hoved, der taler til folk, jeg ved ikke, hvor den kommer fra. Den siger fx: Kan du få røven med dig, dit elendige læs lort. Flyt dig for helvede, dit fede kæmpesvin. Fald død om.

Tinder 2

Hej Lars, er du på Berlin Bar?

Swiper

Jeg swiper forbi en dreng fra min parallelklasse, som jeg var forelsket i

omkring 1999. Jeg kommer i tanker om, at jeg engang cyklede lige foran ham på vej til skole og sang Girls & Boys meget højt, fordi han var fan af Blur.

Jeg kommer i tanker om, at en af pigerne fra hans klasse fortalte mig, at han syntes, jeg havde en ok krop, men var lidt for grim i ansigtet.

Jeg kigger hans billeder igennem, han ligner sig selv på en prik. Jeg tænker på, om han er swipet forbi mig herinde. Om han synes, jeg er blevet pænere med tiden.

Tinder 3

Hej Mike, skal vi drikke en kop kaffe på onsdag kl. 15?

Ja, det lyder fedt!

Ok, super.

Hej Mike – hvor skal vi mødes i dag?

Hej Mike, vil lige sige, at jeg er optaget mellem 11 og 13. Bare hvis du nu svarer i det tidsrum.

Hej Mike. Er det mig, der har misforstået noget? Har vi ikke en aftale i dag?

Nå. Guess not.

Substantivliste, Tinder-profiler

arbejde babe bikinikrop byliv børn crossfit drive drinks energi engagement eyecandy frækkert humor hunk hygge intelligens juice kvalitet kærlighed løb madlavning mod money overskud palæo pik rejser rigdom rødvin samtaler selvstændighed sex skønhed sol styrketræning ski tosomhed triatlon

Tinder 4

Hej Tine, har du nogen sinde fået at vide at du ligner Bella fra Twilight?

Hej Mathias. Nej, for det gør jeg da på ingen måde.

Nej ok, det gør du ikke. Skal vi knalde?

Nej.

På babybesøg

Min veninde vil gerne have, at jeg skal holde hendes baby. Jeg har hostet en del på det sidste, siger jeg. Hvad nu hvis jeg smitter den? Ham, siger hun, og det gør du ikke. Hun lægger babyen i mine arme. Jeg sidder helt stiv i sofaen og holder vejret. Jeg følger ikke med i samtalen. Jeg tænker på, hvis jeg kom til at tabe den. Ham. Jeg tænker på, hvis jeg kom til at spilde varm te eller kaffe på den. Ham. Jeg tænker på dengang, jeg kom til at smide min ganebøjle ud i affaldsskakten ved et uheld. Min arm er begyndt at sove, men jeg tør ikke bevæge mig.

Swiper

højre venstre højre højre højre højre højre højre højre højre højre venstre højre højre højre højre højre højre højre højre venstre venstre højre højre højre højre

Date

Jeg er på date, og jeg kan slet ikke sige noget. Jeg sidder bare og løfter ølflasken op til munden og ned igen, op til munden og ned igen.

Tinder 5

Jeg kigger på min profil, jeg bladrer mine samtaler igennem, jeg kan ikke lide min egen stemme.

Tinder 6

Jeg kigger på min profil, jeg bladrer mine billeder igennem, jeg kan ikke forbinde mine egne ansigter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s